13.11.2010

Oppitunti avokadokeitosta...

Aina ei voi onnistua. Hayleyn keittiössä lähdettiin testaamaan katkaravuilla höystettyä avokadokeittoa. Periaatteessa homma sujui mukavasti, mutta annoksesta jäi aavistuksen kitkerä jälkimaku. Kirjaimellisesti!

Katkarapu-avokadokeitto.

Vielä tässä vaiheessa virheetön ja viaton kaveri.

Missä siis vika? Lähdin liikkeelle Maikkarin kiinnostavalla kylmän katkarapu-avokadokeiton reseptillä. Halusin kuitenkin valmistaa lämmintä pääruokaa, ja Yhteishyvän avokadokeiton valmistusmallin mukaisesti lähdin omaa keitostani keittelemään. Ainesosat siis jotakuinkin ohjeita yhdistellen ja Yhteishyvän tyyliin kuumentaen.

No. Yksi annos meni ihan hyvin alas, katkarapuja olin onneksi laittanut reippaasti, mikä helpotti syömistä. Keitossa oli kuitenkin hieman kitkerähköä sivumakua, ja epäilin laittaneeni liikaa sitruunaa. Hennon kitkerä maku kuitenkin jäi asumaan ja voimistumaan suuhun ruokailun jälkeen. Tavalla, joka ei innosta kyllä syömään keittoa seuraavana päivänä (saa nähdä onko todellakin näin)!

Avokadosoppaa.

Google kuumana aloitin pienet salapoliisitutkimukset, koska en enää jaksanut uskoa sitruunaövereihin, avokadon muka-raakuuteen tms. Ja kyllä, kohtalotovereita löytyi Tummaa suklaata... -blogista, ja löytyipä lopulta selityskin kasvikset.fi-sivustolta. Avokado saa kuulemma kitkerän maun kuumennettaessa. Jahas. Kiva kuulla. Huomattiin...

Outoa, että silti löytyy runsain määrin reseptejä, joissa avokado kuumennetaan. No ehkä ihan nopea kuumennus ei vielä pilaa sitä(?), mutta silti. Voisi olla joku varoitus! Oppia ikä kaikki... Kuvista tuli kuitenkin ihan nättejä. Muille kotikokeille vinkiksi: tehkää tämä safka kylmänä. :P

Moni kakku päältä kaunis.

3 kommenttia:

  1. Aina ei voi onnistua... :D Hyvältä näyttää joka tapauksessa, ihanan väristä!

    VastaaPoista
  2. Mulla on luotto-ohje, tästä on tullut myös mieheni (Lihansyöjä isolla kirjaimella!) lempiruokaa. 1-2 avokadoa, maustamatonta jogurttia, tuoretta basilikaa, kanalientä, vähän wasabia, joskus myös pätkä kurkkua. Ajellaan poralla kuohkeaksi ja lorautetaan sekaan vichyä. Suolaa ja pippuria maun mukaan. Ei mitään kuumenteluja ja helppoo kuin heinänteko... ja hyvää!!

    VastaaPoista
  3. Statisti: Tuohan kuulostaa todella mielenkiintoiselta ohjeelta. Olenkin etsinyt uusia käyttökohteita wasabille. Pitää kokeilla ohjettasi kunhan uskallan taas ruveta vilkuilemaan avokadoihin päin hedelmäosastolla! :D

    VastaaPoista