20.11.2010

Lempiruokamatskua: Broileria ja ohraa uunissa

Vihdoin pääsin kokeilemaan pitkään suunnitelmissa ollutta ruokaohjetta, jossa broilerin suikaleet ja ohrasuurimot kypsytetään simppelisti keskenään uunissa. Kaupasta tuodut ostokset vain sattumoisin täsmäsivät täydellisesti reseptiin, joten päätös oli tämän jälkeen helppo tehdä. Yleensä kyllä menen sinne kauppaan jonkun valmiin idean kanssa, (joka tosin usein muuttuu ja jalostuu matkalla...) mutta tällä kertaa näin päin.

Lempiruokamatskua.

Alkuperäinen ohje on Myllyn Parhaan Broileri-ohravuoka, joka on Arja Savelan käsialaa. Tässä postauksessa pienillä muutoksilla toteutettu versio à la Hayley.

Lopputulos? Maku? Mmmm... todella hyvää safkaa. Koko komeuden päälle siivutetut sitruunat olivat maun puolesta kuin piste iin päällä. Ruoan voi sanoa olleen todella onnistunutta, jos ei jälkeenpäin keksi yhtään jälkiviisautta tyyliin "olisi oikeastaan voinut...". Uusia variaatioita tietysti pulppuaa mieleen väkisinkin, mutta tämä on jo tällaisenaan enemmän kuin toimiva. Suosittelen kokeilemaan!

Ei suinkaan paras koskaan ottamani kuva, mutta kuva,
jonka värimaailma miellyttää linssin takana kykkineen silmää.

Broileri-ohravuoka (4-6 annosta)
Muokattu Arja Savelan, Myllyn Paras Oy, reseptistä

2.5 dl rikottuja ohrasuurimoita (joukossa vähän riisiä)
450 g hunajamarinoituja broilerin fileesuikaleita
2 sipulia pilkottuna
2 isoa porkkanaa pilkottuna
0.5 tl mustapippuria
1 mm valkosipulijauhetta
1 rkl kuivattua persiljaa
1 l vettä
1 pieni sitruuna siivuina

Mittaa ja aseta isoon, laakeaan uunivuokaan kaikki ainekset (raakoina) ohjeen mukaisessa järjestyksessä. Sekoita hieman ja kaada päälle vesi.Asettele vielä lopuksi sitruunasiivut pintaan kellumaan. Kypsymistä nopeuttaa hieman mikäli keität veden ensin vedenkeittimessä. Kypsytä uunin alatasolla 225 asteessa 45 min (60 min, jos käytät kokonaisia suurimoita).

Ennen...

...ja jälkeen uunin.

2 kommenttia:

  1. Vaikuttaa herkulliselta. Aion kokeilla tänään.

    VastaaPoista
  2. Toivottavasti tulee maukas ja mieluisa ateria! :)

    VastaaPoista