16.10.2010

Valtakunnallinen leivontapäivä: briljantit broiskupasteijat

Viimeinen "kaappientyhjennysruoka"! Pakkasen viimeiset, hävitettävät aarteet olivat pussilliset herne-maissi-paprikaa ja pinaattia sekä lehtitaikinapaketti. Kuivakaapissa taas vuoroaan odotteli puuroriisin pussinpohjat. Joulutorttuja kun ei ihan vielä lokakuussa kehtaa leipoa, yksi ynnä yksi johti tietysti suolaisiin pasteijoihin. Jauhelihan sijaan ostin broilerin fileesuikaleita, jotka päätyivät myös näihin erittäin herkullisiksi osoittautuneisiin pasteijoihin.


Summa summarum: lehtitaikinapasteijat broileri-herne-maissi-paprika-pinaatti-riisi-ohra-täytteellä. Muutaman pasteijan tein myös ihan vain kasvisliemessä keitetyllä ohra-riisi-seoksella täyttäen. Hyviä nekin, nam!

Niin, ja melkein pääsi unohtumaan... Viihtyisää valtakunnallista leivontapäivää kaikille! :) Toivottavasti mahdollisimman monessa kodissa päästään haistelemaan herkullisia tuoksuja yhtälailla suolaisten ja makeiden leivonnaisten kypsyessä uuneissa.


Broileripasteijat

1 pkt lehti- tai torttutaikinaa

riisiä tai ohrasuurimoita (laitoin 50-50)
kasvisliemikuutio

broilerin suikaleita (käytin jyväbroilerin mausteisia fileesuikaleita)
1 ps herne-maissi-paprika
pakastepinaattia (hieman vajaa pussi)

1 kananmuna

Ota taikinalevyt sulamaan. Keitä riisi tai ohra kasvisliemikuutiolla (puolikaskin voi riittää) maustetussa keitinvedessä. Paista broilerisuikaleet, pilko niitä lastalla vielä pienemmiksi ja lisää joukkoon myös herne-maissi-paprika ja pinaatti. Kippaa paistinpannun sisältö riisi-ohra-seoksen joukkoon, kun molemmat ovat valmiita, ja jäähdytä hetki.

Jäähtymisen aikana voit työstää lehtitaikinalevyjä. Leikkaa ne kolmeen (tai kahteen) osaan ja kaulitse hieman ohuemmiksi. Sekoita nyt kananmuna täyteseoksen joukkoon, ja lusikoi täyte taikinalevyjen päälle. Taittele levyt haluttuun muotoon ja nipistele päät yhteen. Tee pasteijoiden pintaan viiltoja tai pistoja terävällä veitsellä. Paista 225-asteisen uunin keskitasossa 10-15 min.

2 kommenttia:

  1. Herkkuja varmaankin! :) Ai tänään oli joku leivontapäivä? No sittenhän ajoitinkin pullanleipomisen ihan oikeeseen päivään :D

    VastaaPoista
  2. Yep, puustisi todellakin ajoittuivat hyvin! :D
    Tässä vielä linkki leivontapäivään liittyen.

    VastaaPoista