10.10.2010

Pumpulia vatsallesi - pellavainen uuniriisipuuro

Joulunaika ei ole suinkaan mikään edellytys riisipuuron tekemiselle! Ja tämänkin maitopohjaisen puuron voi tehdä vaivattomasti uunissa ilman huolta liedellä pohjaan palavasta maidosta. Puuron hautuminen toki ottaa oman aikansa, mutta ihmeempiä vahtimisia ei tarvita, vain pari sekoituskertaa riittää.

Pellavainen uuniriisipuuro.

Sekoitin perusriisipuuroon pellavansiemeniä, ja pitkän haudutuksen ja pellavaisen elementin tuloksena saatiin ihanan pehmeä puuro. Pehmeä sekä maun että koostumuksen muodossa. Todella rauhoittava puuro syysaamuihin tai iltoihin. :)

Pellavainen uuniriisipuuro (4 annosta)

2 dl puuroriisiä
1 l maitoa
0.5 tl suolaa
0.5 dl pellavansiemeniä

Mittaa kaikki ainekset uuninkestävään astiaan ja kypsytä 1.5 h 175-asteisessa uunissa välillä sekoittaen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti