21.10.2010

Omppu-pu-pu-puput

Joskus aikaa sitten törmäsin jotakin ulkomaalaista ruokablogia selaillessani tämäntyyppisiin omenalohkoista taiteiltuihin jänöjusseihin. Syyssesongin suomalaisten omppujen saapuessa kauppaan, idea palautui mieleen. Ja kotimaisia omppuja tähän nimenomaan tarvitaankin, jotta kuoret voi syödä.

Omenainen Pupu Tupuna.

Toteutus on yksinkertainen. Omena lohkotaan kahdeksaan osaan ja siemenkotaa poistettaessa sisäkulmaa tasoitetaan veitsellä ihan sen verran, että lohko pysyy pystyssä. Sitten viillot omenan kuoren pintaan V-kirjaimen muodossa. Lopuksi vielä liu'utetaan hedelmäveistä kuoren alla siten, että suippo kolmionmuotoinen pala kuorta irtoaa ja omppupupun "korvat pääsevät irti".

Pupukolmikko.

Nämä omppujänöset ovat varmasti hauska väli- tai iltapala lapsiperheessä. Ja varmasti ilahduttavat huumorimielelle vähän vanhemmatkin. ;) Käyvät varmasti myös esim. voileipäkakun päälle, näitähän voi tehdä vaikka minkä kokoisina. Näppärä askartelee varmasti silmätkin. Parhaiten tällaiseen askarteluun sopivat, kuten jo todettua, kotimaiset omput. Värikäs kuori on myös plussaa!

Jänölauma.

3 kommenttia:

  1. Todella suloinen idea!

    VastaaPoista
  2. Haa, onnistuinpa jäljittämään linkin, josta itse taisin alunperin pupusista lukea.

    Vekkuli keksintöhän tämä! :)

    VastaaPoista