15.10.2010

Omenatartelette rahkalla ja kanelisilla taka-ajatuksilla

Pakkasessa oli vielä pieni erä luumutartelettien pohjataikinaa. Juuri sen verran, että siitä sai taiteiltua kaksi pikkuista jälkkäripiirasta.

Tältä näyttää ennen uunitusta.

Kanelinmakuisen pohjan (om nom nom) täytteeksi keksin syksyiset omenat (lobo) ja rahkaa. Mielestäni piirakkapohjan maustaminen on todella hyvä idea, esimerkiksi tämä luumun ja nyt omenan kanssa kokeiltu kikka on toimiva. Suolaisissakin piiraissa voisi varmasti hyödyntää pohjan maustamisajatusta. Ehkä paprika- tai valkosipulijauhetta taikinaan...

Arvatkaapa kuka pitää taikinan kaulimisesta,
painelusta ja kuvioinnistakin...? ;)

Alkuperäisestä luumutartelettesta poiketen en nyt esipaistanut pelkkiä piiraspohjia. Pohja säilyi siten pehmeämpänä. Makuasiahan se on, rapsakammassa esipaistetussa pohjassa on siinäkin omat hyvät puolensa. Piiraat sai muuten irtoamaan vuoistaankin rikkoutumatta, vaikka en oikeastaan ajatellut niitä irroittaa (enkä siis esim. voidellut vuokia).

Ennen ja jälkeen paistamisen.

Omena-rahkapiirakka

Makea piiraspohja (oma valinta luumutartelette)

omenoita (kotimaisia)
1 prk maitorahkaa
1 muna
sokeria (ja kanelia) maun ja omenien hapokkuuden mukaan

Valmista piirakkataikina, kaulitse ja painele vuokaan (vuokiin). Sekoita rahka, muna ja mausteet, ja kaada sitten pohjan päälle. Siivuta omenat, kuorineen mikäli ovat kotimaisia. Asettele ne rahkaseoksen päälle. Paista 200 asteessa kunnes näyttää kypsältä, koon mukaan voi mennä puolen tunnin molemmin puolin.

Tämä ruma kuva vain, jotta irroiteutkin tarteletit pääsisivät julki.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti