31.10.2010

Inget fel med falafel

Useammalta taholta olen kuullut kehuja kuivatuotteina myytävistä falafel-aineksista. Vakiokaupastanikin falafel-paketti löytyi, joten eikun kokeilemaan, tykkäänhän kikhernepyöryköistä.

Falafel-pakkaus ja vielä paistamattomat pikkufalafelit pyöriteltyinä.

Paketin ainesosaluettelo on lyhyt, eikä se sisällä yhtään epäilyttävää mainintaa. Kyseisellä brändillä on myös vähintäänkin hyvät aikeet, siitä kertoo merkintä "all natural".

Falafelit kikherneestä (ennen paistamista).

Falafelien valmistaminen on helppoa. Aineksiin vain lisätään vettä ja sitten annetaan seoksen olla omillaan tunnin verran. Sitten paistetaan pannulla. Ohjeissa käskettiin upottaa pyörykät öljyyn paistaessa, mutta itse paistoin normaalien lihapullien tapaan. Ja tein oikein pikkuisia pyöryköitä.

Tarjoiluehdotus à la Hayley: falafeleja, omenaa, salaattia ja dippiä.
Onpa muuten värit toistuneet tässä tummana...

Falafelit tarjoilin kevyenä ateriana salaatin, omenalohkojen ja hedelmäisen dipin kanssa (Pirkka). Hyvältä maistui, falafelit kaipasivat seurakseen jotakin kastiketta, ja dippi ajoi asian mainiosti.

2 kommenttia:

  1. Minulla on jo pitkään ollut falafel-ainespaketti kaapissa odottelemassa. Täytyisi toimertua käyttämään se. Falafelit on hyviä!:)

    VastaaPoista
  2. Aika mielenkiintoinen pakkaus... On aina kiva etsiä eineksiä ja puolivalmiita ruokia jotka olisi oikeasti hyviä :) Vois testata.

    VastaaPoista