24.10.2010

Hei, Karjalasta Hayleyn minä löysin - Karjalanpaistia

Muuttorytinä alkaa olla voiton puolella, ja uusi keittiö on päästy korkkaamaan. Ensimmäiset kokkailut menivät kyllä puuroksi. Aamupuuroksi nimittäin, ja oikein hyvin sillä aamut on saatu täällä käynnistymäänkin. :)

Uudessa keittiössä tapahtuu jo.

No, ensimmäiseksi ruokakokkaukseksi valikoitui perinteinen karjalanpaisti, kun kerrankin oli hyvän näköisiä lihoja hyvään hintaan. Uusi uunini on muuten kiertoilmauuni, katsotaan millaisia uusia kujeita sen kanssa kaveeraaminen tulee vaatimaan. Karjalanpaistin kypsyttely sujui ainakin mukavasti, uunin ajastin piti huolta sopivasta kypsymisajastakin! Tein ruuan ilman perunaa, jonka siis korvasin käyttämällä reilun määrän porkkanaa ja sipulia, ja tarjoamalla ruuan seurana omatekoista leipää (siitä enemmän seuraavassa postauksessa).

Ihanaa syysruokaa.

Karjalanpaisti

700 g karjalanpaistilihoja
4 isoa porkkanaa
3 sipulia
10 maustepippuria
2 laakerinlehteä
2 tl suolaa
vettä

Pilko 2 porkkanaa ja sipulit uunipataan lihojen seuraksi. Lisää myös pippurit, laakerinlehdet ja suola. Kaada vettä vain sen verran, että ainekset ovat melkein nesteen peitossa. Kypsennä 200-asteisessa uunissa noin 2 tuntia. Nestepinnan päälle jäävien ainesten saadessa väriä voi sekoittaa kerran tai pari, ja loppuvaiheessa voi padan peittää kannellakin. Viimeiset kaksi porkkanaa lisätään vasta viimeisiksi puoleksi tunniksi, jotta säilyisivät kiinteämpinä, mutta toki ne voi kaikki laittaa heti alkuvaiheessakin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti