2.10.2010

Hayley-täti pikkuleipäpaakarina

Kun nyt kerran pikkuleipien leivonnan makuun oli viime viikolla päästy, päätin laittaa elämän kunnolla risaiseksi... Ajattelin nimittäin, että syntymäpäivien kunniaksi voisin viedä töihin jotakin pientä naposteltavaa. Kakun tai pullien teko olisi ollut liian massiivinen ja riskaabelikin veto, sillä työyhteisö on aika runsaslukuinen. Eikä tässä nyt mitkään pyöreiden vuosien merkkipäivät olleet kyseessä... Sitä odotellessa. :P

Pikku suklaanapit omaa uunivuoroaan odottelemassa.

Rakastan Hanna-tädin kakkuja. Makeita, suloisen vaaleita ja turvallisia herkkuja. Ihanan perinteisiäkin. Minulla ei muuten ole lainkaan biologisia tätejä, saati sitten Hanna-nimistä. Mutta isotäti on, ja hänen tekeminään nämä pikkuleivät ovat aivan huippuja.

Vaniljaiset ja suklaiset Hanna-tädin kakut.

Nyt jopa pysyin nätisti reseptissä! Tein kiltisti ohjeen mukaan, koska tässä lopputuloksen todella toivotaan olevan tietyn muotin mukainen. Ainoastaan vaniljasokeria menin lisäämään, sillä sitä oli joissakin muissa resepteissä. Niin... ja puolet pikkuleivistä halusin kokeilla suklaisina, eli kaakaojauhetta kehiin vain. Rusinoitakin olisin halunnut lisätä, mutta onneksi en tiedostanut tätä halua vielä kaupassa, enkä siis tajunnut rusinoita ostaa. ;)

Hanna-tädin kakut (65 kpl)
Alkuperäinen resepti: Pirkka

200 g margariinia
2 dl sokeria
1.5 dl kermaa
5 dl vehnäjauhoja
3 dl perunajauhoja
2 tl leivinjauhetta
(2 tl vaniljasokeria, oma lisäykseni)

Sekoita huoneenlämpöiseen margariiniin sokeri ja kerma. Lisää taikinaan keskenään sekoitetut kuiva-aineet. Anna taikinan levätä jääkaapissa vähintään puoli tuntia. Leivo taikina tangoiksi ja leikkaa paloiksi. Pyörittele hieman litistetyiksi palloiksi ja paista 175 asteessa 10- 15 minuuttia.

(1) Kelmutetut taikinapötköt jääkaappimatkalla.
(2) Halki, poikki ja pinoon. Voisi kai tällaisenaankin paistaa.
(3) Uuniinmenovalmiit pallukat.

Muunnelmia kokeilunhaluisille
Suklaa-Hannat: Erota tekovaiheessa puolet taikinasta ja sekoita siihen 2 rkl kaakaojauhetta.
Inkivääri-Hannat: Mausta taikina raastetulla inkiväärillä.
Sitruuna-Hannat: Lisää taikinaan sitruunan kuoriraastetta.
Karpaloiset Hannat: Lisää taikinaan pilkottuja kuivattuja karpaloita tai paina keksien keskelle kuivattu karpalo ennen paistamista.
Rusinaiset Hannat: Ripottele taikinaan rusinoita.

Eivätkö näytäkin tästä kuvakulmasta ihan jäätelöpalloilta?

2 kommenttia:

  1. Nää on hirvitttttäääävvvvväännnn hhhhhhyyyyvvviiiii!!

    VastaaPoista
  2. Juu, niinhän ne on. ;)

    VastaaPoista