16.9.2010

Lohirullatrilogia & pekoni-ruusukaalit

Curry on suosittu ja pidetty mauste myös Hayleyn keittiössä, ja aika monenlaiseen ateriaan se sopiikin. Noin kuukausi takaperin Kettuterroristit-blogissa esiteltiin curry yhdistettynä loheen (currylohi). Curry ja vaaleat kalat kuten perusseiti tai esimerkiksi silakat nyt ovat ihan tuttu juttu, mutta curryinen lohi oli tälle kotikokille uutuus. Intuitiivisesti se kuulosti jopa aika väärälle! Kettuterroristit kuuluu kuitenkin blogisuosikkieni kärkeen, ja tämä lohipostaus jäi pahasti vaivaamaan päätäni... Kumpi on oikeassa mutu-tuntuma vaiko luottobloggaaja? ;)

No, ennakkoluulot on tehty rikottaviksi. Ja keittiössäni puuhataan mieluusti uutta! Vähän aikaa piti kyllä odotella kaupan lohitarjousta ennenkuin pääsin tositoimiin. Epäilykseni curryn ja lohen makuyhdistelmän voitokkuudesta johtivat siihen, että reilun 600 gramman fileestä leikatuista kuudesta siipaleesta vain kaksi sai ylleen currykuorrutuksen. Kaksi voideltiin wasabilla, ja kaksi viimeistä Dijon-sinapilla. Ja kaikki kuusi käärittiin tasapuolisesti cocktailtikuin kiinnitettyinä rullalle. Ja sitten yritettiin pähkiä kuka kukin on...

Annoksen kokoojan mieleen olivat curryn (vasemmalla)
ja wasabin (oikealla) makuiset lohirullat.

Curryn ja lohen liitto oli erittäin toimiva, kaikki kunnia Kettuterroristit-blogille. Wasabi sen sijaan oli kypsän lohen kanssa pieni pettymys tällaiselle sushin ystävälle. Lohen kylkiäisinä tarjoilin pekonimaustettuja ruusu- eli brysselinkaaleja. Ruusukaali on mielestäni varsinainen herkku, vaikkakaan nämä pakasteversiot eivät tuoreille serkuilleen pärjääkään. Televisiossa muuten brittilapset aina irvistelevät brysselinkaalille (brussels sprout). Meilläpäin ruusukaali taitaa olla vielä siinä määrin eksoottista ja tyyristä (vähänkuin parsa), että lapsia kiusataan mieluummin vaikka kukkakaalilla. :)

Currylohikäärö.

Lohirullat (kolmisen annosta)

600 g lohifilettä
currya / wasabia / Dijon-sinappia / tuorejuustoa / ...
suolaa, pippuria, sitruunaa
cocktailtikkuja

Poista mahdolliset ruodot ja leikkaa lohi reippaiksi siivuiksi (à 100 g). Voitele haluamallasi mausteaineksella ja kääräise rullalle. Kiinnitä cocktailtikkuja apuna käyttäen. Paista 200-asteisessa uunissa puolisen tuntia. Poista tikut ennen tarjoilua.

Ruusu- eli brysselinkaali.

Pekonipaahdetut ruusukaalit (kolmisen annosta)

600 g ruusukaalia
0.5 tl leivinjauhetta
4 viipaletta pekonia
suolaa, pippuria

Kiehauta ruusukaalit parin minuutin ajan suolavedessä, johon voit lisätä myös hieman leivinjauhetta (värin pitäisi näin säilyä paremmin). Suikaloi pekoni ja käristä siitä pannulla aromit kämppää sulostuttamaan. Lisää joukkoon ruusukaalit, kääntele hetki ja tarjoile lisäkkeenä.

2 kommenttia:

  1. Ruusukaali on kyllä mainio lisuke, joka on tullut melkein unohdettua!

    VastaaPoista
  2. Näin on näppylät, ja ateriaan saa kunnon väriäkin!

    VastaaPoista