4.9.2010

Lauantaiateria: Porsasta värikkäillä potuilla

Aamupäivän uintireissu sai aikaan melko tehokkaan nälän, ja pääsinkin kokkaamaan oikein kunnollista ateriaa: porsaanlihaa ja perunaa. Omnomnom, mutta täytyy sanoa, että perunalisäke oli kyllä parempaa kuin pannulla kieputetut porsaan ulkofileepihvit... Olisin voinut syödä pelkkää paprika-perunaherkkua!


Käyttämäni kesäperuna oli lajikkeeltaan Nicola. Kuoret jätin paikalleen. Mielestäni perunankuoret vain tuovat lisää hyvää makua, kun nyt puhutaan ohutkuorisista, puhtaista potuista. Ravintoaineiden suhteen kuorimisasiaan ei taida olla aivan yksioikoista vastausta... Uskaltaisin kuitenkin valistuneesti arvata eron jäävän aika pieneksi. Eli valinta kuorimisesta tai kuorimattajättämisestä kannattaa tässäkin tehdä ihan oman mieltymyksen ja perunan laadun mukaisesti.

Pinaatti-tuorejuustotahna.

Peruna-paprikalisäke pinaatilla ja tuorejuustolla (kolmelle)

4 perunaa
2 paprikaa
50 g tuorejuustoa (italian yrtit)
3 mokkulaa pakastepinaattia

Pilko perunat ja keitä (kuorineen) vähäisessä suolavedessä. Lisää aivan lopuksi pilkotut paprikat, niitä ei ole tarkoitus kuin höyryttää nopeasti. Kaada vesi pois ja kääntele perunoiden joukkoon pinaatti-tuorejuustoseos.Tarjoile lisäkkeenä kalan, kanan tai lihan kanssa. Omille pinaattipotuilleni piti seuraa porsaan ulkofile mausteöljyssä.


Perunasta, pinaatista ja tuorejuustosta saa myös hieman erikoisemman ja todella maistuvan muusin. Kannattaa kokeilla erilaisia makuyhdistelmiä, piristävät jännästi ateriaa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti