5.8.2010

Tomaatti-mozzarellapizza oransseilla tomaateilla

Onnistuinpa bongaamaan kaupasta noita oransseja tomaatteja. Lapsellista tai ei, niitä on minusta mukavampi syödä... Onhan se vaihtelua arkisiin punaposkiin. Ja toisin kuin keltaiset tomaatit, nämä ei sentään näytä ihan vaan raaoilta. Oranssit tomaatit ovat usein myös makeampia, oletteko huomanneet samaa? Kaiken kukkuraksi näiden kanssa sai vielä ikäänkuin lisävärin kaupan päälle pizzan visuaaliseen ilmeeseen (punaista väriä tulee jo tomaattikastikkeesta). Jokaisesta ateriastahan pitäisi aina löytyä viittä eri väriä, ja nythän ne tulee periaatteessa jo pelkässä pizzassa! :)Pizzoihin saa särmää kun maustaa pizzapohjan tai tomaattikastikkeen mausteilla tai yrteillä. Tällä kertaa kokeilin juustoraasteetonta pizzaa, onhan tässä kuitenkin mozzarella mukana... Ohjeen pizzapohjalla saa kaksi kuvan kokoista pyöreätä pizzaa, yhden pannupizzatyylisen pellin kokoisen pizzan tai kaksi lähes pellin kokoista ohutpohjaista pizzaa. Ihan oman mieltymyksen mukaan kaulien tai heitellen. Itse on tullut kokeiltua näitä kaikkia vaihtoehtoja täytevalinnoista riippuen. Niin, ja taipuuhan tämä taikina rullallekin...Pizzapohja 2 normikokoista pyöreätä pizzaa

5 dl jauhoja (voi korvata osan normivehniksistä vaikka grahamjauhoilla)
2/3 pkt hiivaa tai pussillinen kuivahiivaa
1 tl suolaa
2 dl vettä
4 rkl öljyä

Hifistelijät (kädet nyt reippaasti pystyyn vaan) saavat erityisen herkun pizzapohjan maustamalla taikinan valkosipulijauheella ja pizzamausteella. ;)

Täytteeksi

Tomaattipyrettä (laimenna hieman vedellä)
Tomaattisiivuja
Mozzarellasiivuja
Basilikan lehtiä

Pyöräytä taikina kokoon, ja anna sen kohota rauhassa liinan alla kaksinkertaiseksi. Siivuttele sillä aikaa täytteet ja ala lämmitellä uunia kohti 200 astetta. Paista täytettyä pizzaa 15-20 minuuttia ja lisää valmiiseen pizzaan vielä lisää basilikanlehtiä, ja pyöräytä lopuksi mustapippuria ja suolaa myllystä koko komeuden päälle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti