14.8.2010

This time for Africa - Keittobanaani-kanapata

Toukokuun Maailma kylässä -festivaaleilla tuli maisteltua eräästä Afrikan ruokakulttuuria edustavasta kojusta keittobanaania tulisella kastikkeella. Siitä asti on hotsittanut kokeilla jotain samantyyppistä, keittobanaania hyödyntävää ateriaa kotonakin. Ongelmanani oli pitkään keittobanaanien saatavuus. Mutta kas kummaa, viime viikolla satuin vihdoin avaamaan vakiohypermarketissani silmät oikeaan aikaan, oikean hyllyn kohdalla. Siinä kai niitä erikoisbanskuja on ollut tarjolla aina...Keittobanaaneista syntyi sitten broilerin ja miniluumutomaattien seurassa eräänlainen pataruoka. Raaka-aineet ja maut valitsin siten, että ne tukivat afrikkalaisen keittiön antimia. Mihinkään autenttiseen makukokonaisuuteen en edes luule päässeeni, mutta se ei olekaan tässä se itseisarvo.

Ateria oli kokonaisuutena onnistunut ja makuelämyksenä positiivinen, mutta banskut olisivat kyllä saaneet olla raaempia / vähemmän makeita. Liian lähelle normibanaanin makua päästiin tällä lajilla ja tällä kypsyydellä. Kilohintahan näillä kavereilla ei ollut sen suurempi kuin tutummillakaan kavereilla heviosastolla.


Raaka-aineet.
Kuvasta estyneet: broisku ja sipuli.Leikkuulaudalla.


Keittobanaani-kanapata

300 g broileria
kourallinen kirsikkatomaatteja
3 kpl keittobanaaneja
250 g (puolikas pönikkä) paseerattua tomaattia tms.
sipulia (tuoreen puuttuessa heitin kuivattuja sipulilastuja... loistava tuote muuten!)
chilihiutaleita
suolaa
pippuria

Paista ensin kanasuikaleet, sipulirenkaat ja kirsikkatomaatit pannussa (kokonaisena tai puolitettuna). Lisää ja ruskista pannussa myös banaaniviipaleet. Mausta ja lisää paseerattu tomaatti.


Pannussa ennen paseeratun tomaatin lisäämistä.

2 kommenttia:

  1. Itse taas tykkään kun paistobanaanit ovat vähän makeita. Asuin Venezuelassa,jossa niitä tarjottiin melkein joka aterilla:sipseinä,muussina,uunissa kypsytettynä...

    VastaaPoista
  2. Kuulostaa hyvältä! Keittobanskut (engl. plantain) ovat ilmeisesti erittäin paljon käytetty raaka-aine myös Latinalaisessa Amerikassa. Ruokaa suunnitellessa tulikin paljon vastaan esim. karibialaisen keittiön banskureseptejä. (Eikun kokeilulistalle...) :)

    VastaaPoista