1.8.2010

Ruis-puolukkamuffinssit

Marjainen linja jatkuu edelleen. Estradilla puolukka! Puolukoiden kanssa ei kannata sortua yliannostukseen, ellei sitten erityisen hapan lopputulos ole hakusessa. Näissä muffinsseissa makeus riittää tasapainottamaan puolukan hapokkuutta juuri sopivasti. Leivonnaisen rasvana käytetään vaihteeksi öljyä! Resepti toimii loistavasti myös esimerkiksi vadelmien tai karpaloiden kanssa!


Vaniljakreemikuorrute.


Kokeilin muuten vaniljakreemin käyttöä parin muffinin sydämenä uunissa paistaen. Ei hullumpaa. Viimeisen, ylijääneen lusikallisen käytin yhden uunista tulleen muffinssin koristeluun.



Ruis-puolukkamuffinssit 12 kpl

2 munaa
1 dl sokeria
0.75 - 1 dl öljyä
2 dl vehnäjauhoja (korvaa halutessasi osa grahamjauhoilla)
1 dl ruisleseitä
2 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
2 dl puolukoita (talvella jäisiä)

Vatkaa kananmunat ja lisää sokeri ja öljy. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne taikinaseokseen. Lisää vielä puolukat ja annostele muffinivuokiin tai -pellille. Paista 200-asteisessa uunissa 15 minuuttia.


Vaniljakreemisydän.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti