21.8.2010

Puurourpon tiikeripuuro

Unelias kokki Anna on vakiinnuttanut minun sanavarastooni termin puurourpo (löysinpäs linkin kirjoitukseen). Oma puurourpoiluni on mitä erilaisempien makuratkaisujen etsintää. Pienellä tuunauksella tylsä, yksivärinen massa muuttuu kiinnostavaksi aamu- tai iltapalaksi.

Tämänkertainen puuropostaus on lähes toisinto aiemmasta, mutta asettelu on ihan uusi! Tällaista puuroa olisi varmaan helppo markkinoida myös puurokammoisille lapsille aamupalapöydässä?! Tässä on vähän samanlainen fiilis kuin kaupan hedelmäriisipikareissa, vaikka tässä käytänkin ohraa. Luonnollisesti tämä toimisi riisipuuronakin, mutta tulos olisi kuituköyhempi. (Leseet avuksi.)

Tiikeripuuro.


Appelsiini-suklaa-ohrapuuro

Keitä ohrapuuro ohjeen mukaan, käytä nesteenä noin puolet vettä ja loput appelsiinimehua. Annostele kaksi kolmannesta puurosta laseihin/lasikippoihin. Jätä astioihin kolmannes tyhjää tilaa, ja tasoita reuna viistoksi (jätä astiat hieman kallelleen). Sekoita viimeiseen puurokolmannekseen hieman kaakaojauhetta (ja tarvittaessa sokeria) ja täytä astiat loppuun.

...tiskiä pelkäämätön saa paljon hienommat raidat aikaan sekoittamalla suklaapuuro-osuuden omassa kupissaan ja vuorottelemalla eri värien annostuksella... ;)

Tarjoile lämpimänä aamupalana tai vaikka jääkaappikylmänä välipalana.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti