28.8.2010

Naudanliha-nuudelipannu

Nuudeliruokien variaatioita voi keksiä loputtomasti. Tuskin tulee kahdesti tehtyä samanlaista cocktailia, sen verran vauhtia, vaarallisia tilanteita ja muuta soveltamista on omassa keittiössäni. Tässä yksi esimerkki näistä lukemattomista mahdollisuuksista. Blogitekstin tunnisteita valitessa piti muuten miettiä menevätkö nuudelit pastan alle. Ainakin Wikipedia määrittelee nuudelit nauhamaiseksi pastavalmisteeksi. Tämä selvä!



Wokeiksi en uskalla näitä soppia kutsua, valmistuksesta on nimittäin wokkipannut ja muutoinkin wokkaukselle ominainen pikakypsennys kaukana. Aika iloisesti menee myös Aasian eri kolkkien keittiöiden maut ja tavat sekaisin... Oisko tämä nyt joku köyhän miehen fuusiokeittiö sitten? :P No, tällä kerralla kiinnosti pilkun viilauksen sijaan kuitenkin aika paljon enemmän se, että sai nälän taittumaan.

    Hayley'n nuudelikokkailun peruspilarit:

  1. jotain proteiinipitoista (kanaa, kalaa, katkarapuja, possua, nautaa, soijasuikaleita)
  2. jotain kasviksia (vihreitä papuja, wok-vihanneksia)
  3. jotain mausteita, maustekastikkeita ja
  4. jotain nuudeleita.



Naudanliha-nuudelipannu

naudan paistisuikaleita
wok-vihanneksia
pad thai -kastiketta
soijakastiketta
laakerinlehti
tuoretta inkivääriä
nuudeleita (allekirjoittaneella munanuudeleita)
siemeniä/pähkinöitä (tästä keittiöstä löytyi pellavansiemeniä)

Ruskista liha, mausta ja hauduta kypsäksi. Lisää ja sekoita lopuksi pannulle joukkoon myös kypsät nuudelit.


Tutustumishetki pannulla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti