11.8.2010

Maissikastike pastan seuralaisena

... ja broilerin file kolmantena pyöränä...

Säilykepurkillinen maissia huuteli mielivänsä tositoimiin, ja erinäisten ruokablogietsintöjen inspiroimana pykäsin omana sovelluksena pastakastikkeen. Pääroolissa siis maissi, mutta estradille pyrki broiskufilekin, joka oli tullut paisteltua aiemmin viikolla. No, kuutioituna se saikin ihan ansaitun paikan maissikastikkeella höystetyn pastakeon päällä. Nom nom nom...



Kanan voi luonnollisesti lisätä tähän ohjeeseen, ja paistaa heti alkuun maissin kaveriksi kastikkeeseen. Pois jättämällä taas pysytään kasvisruokana. Ruokaisampaa fiilistä kastikkeeseen saa käyttämällä nesteenä ruokakermaa. Omasta jääkaapistani ei ruokakermaa taaskaan löytynyt, mutta tavallaan pidän melkein enemmän ei-niin-kermaisista kastikkeista, koska maut tulevat ihan eri tavalla esiin. No niin, aikansa ja paikkansa kaikelle.



Maissikastike

1 sipuli
200-300 g maissia
2.5 dl vettä
reipas kuopaisu tuorejuustoa (pippurinen)
1 pallo pakastepinaattia
suolaa, pippuria
chilihiutaleita
ripaus sokeria
broilerimaustetta
+ esim. perunajauhoja suurustamiseen, mikäli tarve

Paista sipulit ja maissi pannulla. Kippaa reilu puolet maissista, sipulista ja vedestä sauvasekoittimen kuppiin, soseuta ja palauta pannuun. Lisää loppu neste ja muut aineet. Mausta ja suurusta oman mieltymyksen mukaan. Tarjoile vaikkapa pastan seurana.


Chilihiutalein koristeltuna/maustettuna.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti