25.8.2010

Kurkkukeitto "in mint condition"

Tässä raikas resepti, jossa kurkku yhdistetään henkilökohtaiseen suosikkiini minttuun. Kevyt keitto sopii alkupalaksi tai muuksi aterian lisäkkeeksi vaikkapa suolaisen piiraan kanssa.


Minttuinen kurkkucocktail.
Pilli unohtui...


Keiton maut ovat toisinto kreikkalaisesta tsatsikista. Suurin ero näillä onkin nesteen määrä. Sitruunamehua on muuten kätevää "säilöä" pakastamalla sitä noin parin ruokalusikallisen erissä joihinkin pieniin kipposiin. Tai vaikka puristaa kerralla useampi sitruuna jääpalapussiin! Näin on isommat tytöt kertoneet nimimerkille ennen-piti-syödä-melko-sitruunaisia-ruokia-kun-oli-nuukana-pakko-käyttää-koko-sitruuna-viimeiseen-tippaan-yhteen-ateriaan. No, joku voisi käskeä ostamaan sellaisen sitruunanmuotoisen mehutörpön... On kuitenkin tullut liian monta kertaa todettua aidon sitruunan paremmuus.Minttu-kurkkukeitto (2-3 annosta)

1 kurkku
2 prk bulgarian jugurttia
(1 dl vettä)
1 rkl öljyä
2 rkl sitruunan mehua
1 tl sokeria
2 tl kuivattua minttua
0.5 tl valkosipulijauhetta
mustapippuria
suolaa

Kuori ja raasta kurkku karkeaksi raasteeksi. Sekoita kaikki ainekset ja anna makujen tasaantua jääkaapissa pari tuntia. Veden määrän voi valita halutun koostumuksen mukaan. Samoin rakennetta voi edelleen hienontaa ajamalla osan keitosta sauvasekoittimella (tein näin, mutta jättäisin ensi kerralla väliin).

Tarjoillaan kylmänä.


Tsatsikikeittoa.

2 kommenttia:

  1. Sitruunamehun pakastaminen onkin loistava idea, montako sitruunaa menee yhteen pussiin? Joo, pussit eivät varmasti ole kaikki samankokoisia, mutta ei vaihteluväli nyt niin iso ole.

    VastaaPoista
  2. Ari: Siis tässähän on lukuisia muuttujia: jääpalapussin tilavuus; sitruunoiden koko, mehukkuus ja kypsyysaste; mehunpuristajan voimat, tekniikka ja mahdollisesti hyödynnettävä välineistö... ;)

    Tämä keitto soveltuu muuten erinomaisesti myös isomman porukan pieneksi "ruokahalunherättäjäksi". Eli keitto shottilaseihin ja niistä naamariin!

    VastaaPoista