14.8.2010

Kotileipomo vauhdissa - Ruisleipäset

Leipominen on törkeän hauskaa! Nämä ruisleipäset eivät vaadi mielipuolista vaivaamista, eikä niitä tarvitse kohottaakaan kuin kertaalleen 40 minuutin ajan. Helppo nakki siis. Ja maku on todella hyvä, ruista on jauhoista tosin vajaa puolet, saisi ehkä olla enemmänkin.


Kiltisti korissa.



Pippurituorejuustolla voideltuna.


Leipästen rakenne oli positiivinen ylläri. Nousivat juuri sopivasti, ja olivat ihanan pehmeitä. Makua ja suutuntumaa voi lisätä niillä siemenillä mitä
nyt itse kunkin kaapista löytyy. Nämä leipäset myös leikkautuivat tosi hyvin puoliksi! Ja aikas kivannäköisiä muutenkin, olisi ehkä pitänyt vielä puikulamuotoon tehdä. :D

Kohotettuna, valmiina uuniin.


Ruisleipäset (12 kpl)
Ohje on Sunnuntain.

4 dl vettä
1 tl suolaa
1 rkl sokeria
1 ps kuivahiivaa
3 dl ruisjauhoja
0.5 dl juoksevaa margariinia
5 dl vehnäjauhoa

Sekoita kaikki kuivat aineet, kuivahiiva mukaalukien. Lisää lämmin vesi ja margariini. Taikinan kuuluu jäädä löysäksi. Nosta taikinapallukat leivinpaperille, ripottele päälle jauhoja ja taputtele pyöreiksi leipäsiksi. Leikkaa leipien pintaan ristikkoviillot. Kohota liinan alla 40 min. Paista 225 asteessa 12-15 min.

Oman leipätaikinani tein puolikkaana, jolloin syntyi 8 kpl halkaisijaltaan 10 cm leipäsiä. Paistoin 4 kipaletta per pelti. Taikinaan lisäsin vielä 2 rkl pellavansiemeniä.


Tarjoiluehdotus: tomaatin ja mozzarellan kanssa.

3 kommenttia:

  1. Ovatpas herkullisen näköisiä leipäsiä.... kaiken sortin siemenet yms sattumat ovat mieluisia tällaisissakin. Saakos sinut lisätä omaan blogilistaan?

    VastaaPoista
  2. Kuylläpäs näyttää hyville ja pehmoisille :) Näitä pitää testata joskus :)

    VastaaPoista
  3. Suosittelen kokeilemaan, tämä on ihan loistava resepti helppoudessaan. :)

    VastaaPoista