18.8.2010

Appelsiinimehuun rakennettu piirakkapohja

Tänään löytyi vihdoin aikaa pyöräyttää jotakin herkkua arkiviikon iloksi. Tuoreita mustikoita oli hyödynnettävissä, joten päädyin sitten mustikkapiirakkaan. Pohjan reseptiksi ajattelin suursuosikkini, Valion raparperipiirakan, ohjetta. Lopputulos on kuitenkin varsin kaukana originaalista, sillä lähdin rohkeasti soveltamaan ottaen huomioon jääkaapin sisällön (ei maitoa) ja käytettävän välineistön (pieni piirakka sai riittää).


Mustikoita, vadelmia ja aavistus appelsiinin makua.


Suurimmat muutokset alkuperäiseen ovat siis maidon vaihtaminen appelsiinimehuun ja pohjan ainesten suhteiden muutokset. Ihan pelkkä reseptin puolittaminen ei olisi toiminut... Kuka tässä nyt rupeaa vaikkapa kananmunia puolittelemaan! Irtopohjavuoasta kuoriutunut lopputuotos osoittautui maukkaaksi. Niin, ja erityisesti appelsiiniin kivasti vivahtava, sekoituskulhon reunoilta kaavittu taikina maistui namille. ;)

Ennen uunia.


Spot out the frozen traitors!


Marjapiirakka appelsiininmakuisella pohjalla

1 muna
0.5 dl sokeria
0.3 dl juoksevaa margariinia (2 rkl)
1 dl appelsiinimehua (tai maitoa tai muuta mehua)
2 dl jauhoja
1 tl leivinjauhetta
0.5 tl vaniljasokeria
mustikoita, vadelmia

Vatkaa kananmuna ja sokeri sekaisin, ja lisää margariini sekä mehu. Lisää myös keskenään sekoitetut kuivat aineet. Kaada taikina halkaisijaltaan noin 20 cm vuokaan. Isompaa vuokaa käytettäessä tee tupla-annos. Ripottele marjat taikinan päälle ja paista 175-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia.

Pacman.

1 kommentti:

  1. Ompas hyvännäköinen piirakka!
    Sivuillani on sinulle jotain, käyppäs vilkaisemassa :)

    VastaaPoista