28.7.2010

Pätkiksen makuinen minttu-suklaakakku

Ei siis minttusuklainen kakku, vaan mintun ja suklaan mauista yhdistämällä koottu, Pätkiksen makua lähentelevä, kakku. Resepti noudattelee Limepippurin lime-suklaakakun ohjetta, jonka olen todennut erinomaiseksi. Todella mehevän suklainen ja samalla limenraikas herkku! Tämänkertaisessa versiossa korvasin kuitenkin limen mintulla, koska kakun rakenne ja maku saivat jo limeversiossa mieleeni Pätkis-suklaapötkön.

Minttu on muuten eräs niistä mauista, joka miellyttää omaa makuaistiani aivan erityisesti. Minttutee, minttujäätelö, minttusuklaa... you name it! Kakun maussa mintun ja suklaan liitto onnistui todella hyvin, mutta yltikö alkuperäistä limellä maustettua kakkua paremmaksi? En osaa päättää... molempi parempi! :D Maistuvat muuten mielestäni parhaalta jääkaappikylmänä.




Minttu-suklaakakku

3 munaa
2 dl sokeria
1 dl vehnäjauhoja
0.5 tl leivinjauhetta
0.75 dl kaakaojauhetta
2 tl vaniljasokeria
2 mm suolaa
250 g maitorahkaa
2 tl kuivattua minttua

Vaahdota munat ja sokeri. Sekoita jauhot, leivinjauhe ja kaakaojauhe keskenään ja siivilöi muna-sokerivaahtoon. Lisää ja sekoita loput aineet. Paista halkaisijaltaan noin 22 cm irtopohjavuoassa tms. noin 20 minuuttia 200-asteisessa uunissa.



Lumihiutale, eli Sutera cordata sopii hyvin suklaakakun koristeeksi. Kasvi on myrkytön, mutta syömistä en kyllä ole kokeillut, enkä suosittelekaan.

3 kommenttia:

  1. Ihana kakkua, nam! =)

    VastaaPoista
  2. Korvasin mintun piparminttu-uutteella. Seuraavalla kerralla täytyy kokeilla tätä reseptiä chilin tai rouhittujen pätkisten kanssa. Mokkapalakuorrutus toimii hyvin päällä!

    VastaaPoista
  3. Chiliä! Se voisi muuten tosiaankin toimia tämän kakun rakenteessa. Kerro ihmeessä tuloksista, ellen sitten ehdi itse ensin kokeilemaan. ;)

    VastaaPoista