25.7.2010

Nopea vaniljapannacotta

Idean tähän kevyeen ja helppoon nom-nom-pannacottaan, joka siten sopii arkijälkiruuaksikin, sain Gordon Ramsayn reseptistä, jota on testattu muun muassa Melukylässä. Oma versioni on tästä vielä yksinkertaistetumpi, vaniljatangon sijaan vaniljan maku tulee vaniljanmakuisesta jugurtista, jota siis sattui löytymään jääkaapista. Maustetut jugurtit ovat yleensä todella makeita, joten sokerin määrää olen iteroinut pienemmäksi. Tekovaihe on todella nopea, mutta aikaa tämän kanssa tietysti menee jäähdyttelyyn... :) Oma ohjeversioni on puolitettu alkuperäisestä kuudesta maitodesistä kolmeen.




Vaniljapannacotta (2-3 annosta)

3 dl maitoa (tummansinistä)
1 rkl sokeria
0.5 tl vaniljasokeria
2 liivatelehteä (käytin 2 tl liivatejauhetta, joka toimi tässä reseptissä hyvin)
1 dl vaniljajugurttia

Kuumenna maito ja sokeri kiehumispisteeseen, sekoita joukkoon lioteut liivatelehdet tai liivatejauhe ja jäähdytä huoneenlämpöiseksi. Sekoita jugurtti viilenneeseen seokseen ja kaada hela hoito annoskuppeihin. Peitä kelmulla ja laita jääkaappiin ainakin tunniksi tai pariksi. Kumoa valmis pannacotta laakealle lautaselle, irroittamisen avuksi kasta vuokaa kuumassa vedessä tai avita veitsellä.



Tarjoile marjojen/hillon kera. Itse tein yhden satsin kuivatulla mintulla maustaen, mikä oli aika tehokas peliliike. Minttu piti kuitenkin sekoittaa joukkoon vasta kun seos oli alkanut jähmettymään jääkaapissa, etteivät minttuhiutaleet valahtaneet kupin pohjalle... Muita makuvariaatioita saa vaihtamalla jugurtin makua.

2 kommenttia:

  1. Hyvän näköistä, pitääpä joskus testata. :) Linkitin sivusi, toivottavasti sopii?

    VastaaPoista
  2. Sopiihan se, ja minun täytyykin vuorostani tutustua sinun blogiisi! :)

    VastaaPoista