25.7.2010

Kikhernepyörykät itämaisin mauin

Olipa kerran pieni paketti kuivattuja kikherneitä. Eräänä kauniina päivänä kikhernepaketti kyllästyi rauhalliseen, mutta kovin yksitoikkoiseen elämäänsä kaupan hyllyllä, ja päätti siten hypätä pahaa (tai siis hyvää) aavistamattoman kaupparetkeläisen ostoskoriin.

Kun sitten kotona mietin, että mitä jännää näistä kuivatuista kikherneistä tekisin (en ole käyttänyt niitä ruuanvalmistuksessa aiemmin), päädyin pitkänluonteisen blogitutkimuksen avustamana seuraavanlaisiin pyöryköihin/pulliin.Kikhernepyörykät

3 dl keitettyjä kikherneitä (noin 200 g kuivattuina)
1 dl kaurahiutaleita tai korppujauhoja
1 dl vettä (esim. kikherneiden keitinlientä)
1 kananmuna
tuoretta korianteria silputtuna
chilikastiketta/chilihiutaleita/tuoretta chiliä
suolaa
inkivääriä (tuoreen puuttuessa käytin jauhetta)
kanelia
tomaattipyrettä (itse käytin tomaattikeittopussin jämät)

Liota kuivattuja kikherneitä ja keitä ne sitten paketin ohjeen mukaan. Purkitetut kikherneet käyvät yhtälailla. Muussaa herneet (jätä kuitenkin myös kokonaisia "sattumiksi soppaan") ja sekoita joukkoon muut aineet sekä mausteet. Pyörittele pulliksi ja paista 200-asteisessa uunissa pyörylöiden koosta riippuen noin 30 minuuttia. Yllä kuvatusta määrästä syntyy yksi pellillinen pyöryköitä.

Tarjoile kikhernepyörykät vaikkapa couscousin ja tomaattikastikkeen kanssa. Valitsemallani maustelinjalla pyöryköihin tuli mukava itämaalaishenkinen fiilis, ja myös makutuomariksi paikalle kutsutut santsasivat, mikä on aina hyvä merkki.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti