27.7.2010

Ihanat, kamalat herkkusienet

Aika iso osa ihmisistä tuntuu pitävän herkkusienistä, mutta onpa tullut vastaan niitäkin, jotka sijoittavat ne inhokkilistalleen. Nomen est omen... Minusta ne ovat herkullisia. Ja nehän nimenomaan imaisevat makuja sienenä itseensä, joten miten niistä voi olla tykkäämättä, jos ne tarjoaa omaa makuaistia miellyttävien raaka-aineiden seurassa? Käytän paljon tuoreita herkkusieniä arkiruuassani, erityisesti kastikeruuissa, tulisissa ja mausteisissa. Ja tiedättehän ne pekonin tai juuston kaverina grillatut herkkusienet... Njam...



Chili-herkkusieni-broileripata

1 pkt broileria suikaleina (itse käytin juustoisessa marinadissa olevia, kun halusin maistaa tätä uutuutta... antoi hieman juustoisen maun, ei paha)
Tuoreita herkkusieniä
Tuoreita chilejä 1-2 kpl
Maustamiseen: pippuria, (suolaa), tuoretta basilikaa...

Omat chilini olivat todella tulisia, joten käytin vain yhden ilman siemeniä. Tulta riitti!
Tarjoa riisin, tai ohra-riisi-sekoituksen kanssa (henk.koht.suosikki!).

2 kommenttia:

  1. Oho! Onpas herkullisen kuuloista ja näköistä varsinkin! Taisinpas juuri saada innoitteen ensiviikon ruualle ,D. Itsekin lukeudun niihin jotka pitävät herkkusienistä, mutten ole kanakastikkeessa niitä käyttänyt. Ja tämä ruoka kuulostaa tarpeeksi tuliselta miellyttämään henkilökohtaisia makutottumuksia. Pitääpä linkata kyllä tämäkin blogi tuonne omaani kun on hyviä (ja omalla tavalla erilaisia) ruokia sinulla.

    VastaaPoista
  2. Tervetuloa blogin seuraajaksi! :) Ja kokeile ihmeessä herkkusieniä kanankin kanssa... tosin minkähän kanssa ne nyt ei sitten sopisi? Aivan, ei kakun koristeeksi, paitsi tietysti voileipäkakun...

    VastaaPoista